Wczoraj dostałam żurek od mojej przyjaciółki, sama robi i jest pyszny więc muszę go uwzględnić w naszym menu i zapomniałam, że na jutro zaprosiliśmy gości na pizzę stąd nastąpiła zmiana:
Poniedziałek:
-
pomidorowa z ryżem, pełnoziarnisty makaron z mięsem mielonym z indyka i z warzywami.
- krupnik z kaszy jaglanej, ziemniaki, kawałki w gyrosie podsmażany na suchej patelni, kalafior, sałata z jogurtem naturalnym.. (częśc składników została z niedzieli i trzeba było to wykorzystać)
Wtorek:- krupnik z kaszy jaglanej,
naleśniki z białym serem
pizza (krupnik pewnie będą tylko dzieci jeść)
Środa:
-
krupnik jw., ziemniaki, pulpety z mięsa wołowo-wieprzowego, warzywa ( wszystko gotowane w parowarze).
- zalewajka, placki ziemniaczane z marchewką.
Czwartek:
- ogórkowa, brązowy ryż
+pierś z kurczaka + pomidory + marchew+groszek (takie danie z patelni) pulpety z mięsa wołowo-wieprzowego, warzywa ( wszystko gotowane w parowarze).
Piątek
-ogórkowa, łosoś z parowaru, fasolka szparagowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz