poniedziałek, 29 lipca 2013

Modyfikacja jadłospisu

Wczoraj dostałam żurek od mojej przyjaciółki, sama robi i jest pyszny więc muszę go uwzględnić w naszym menu i zapomniałam, że na jutro zaprosiliśmy gości na pizzę stąd nastąpiła zmiana:

Poniedziałek:
- pomidorowa z ryżem, pełnoziarnisty makaron z mięsem mielonym z indyka i z warzywami.
- krupnik z kaszy jaglanej, ziemniaki, kawałki w gyrosie podsmażany na suchej patelni, kalafior, sałata z jogurtem naturalnym.. (częśc składników została z niedzieli i trzeba było to wykorzystać)

Wtorek:
- krupnik z kaszy jaglanej, naleśniki z białym serem    pizza   (krupnik pewnie będą tylko dzieci jeść)

Środa:
- krupnik jw., ziemniaki, pulpety z mięsa wołowo-wieprzowego, warzywa ( wszystko gotowane w parowarze).
- zalewajka, placki ziemniaczane z marchewką.

Czwartek:
- ogórkowa, brązowy ryż +pierś z kurczaka + pomidory + marchew+groszek (takie danie z patelni)    pulpety z mięsa wołowo-wieprzowego, warzywa ( wszystko gotowane w parowarze).

Piątek
-ogórkowa, łosoś z parowaru, fasolka szparagowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz